Recuperatoarele de căldură, cunoscute și sub denumirea de schimbătoare de căldură cu recuperare de energie, sunt dispozitive utilizate pentru a recupera și a redistribui căldura dintr-un mediu la altul.

Aceste dispozitive sunt folosite în diferite aplicații pentru a îmbunătăți eficiența energetică și pentru a economisi costurile de încălzire și răcire în clădiri și în procesele industriale.

Principiul de bază al recuperatoarelor de căldură constă în transferul de căldură între două medii care circulă în direcții opuse, fără a se amesteca. De exemplu, într-un sistem de ventilație cu recuperare de căldură pentru clădiri, aerul proaspăt adus din exterior este trecut printr-un canal, în timp ce aerul vechi din interiorul clădirii este trecut printr-un alt canal. Aceste două fluxuri de aer trec unul pe lângă celălalt, fără a se amesteca, dar transferă căldura unul către celălalt printr-un material schimbător de căldură, cum ar fi plăcile sau membranele permeabile la căldură. Acest proces permite căldurii din aerul interior să fie transferată către aerul proaspăt adus din exterior, fără a permite amestecul celor doi fluxuri de aer.

Recuperatoarele de căldură sunt folosite în sistemele de ventilație, în instalațiile de climatizare, în procesele industriale și în alte aplicații unde este necesară recuperarea căldurii pentru a reduce pierderile energetice și pentru a economisi energie. Aceste dispozitive contribuie semnificativ la reducerea amprentei de carbon și la creșterea eficienței energetice a diferitelor procese.

Meniu

REDUCERE PÂNĂ LA 28%

La aparate de aer condiționat

× Aveți o întrebare? Program: 10:00 la 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday