Ce face un purificator de aer?

Purificatoarele de aer sunt dispozitive electronice care sunt concepute pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interiorul unei încăperi. Ele funcționează prin filtrarea aerului pentru a îndepărta particulele mici, cum ar fi praf, polen, mucegai, bacterii și alergeni, precum și gazele și mirosurile neplăcute.

Purificatoarele de aer pot utiliza diferite tehnologii pentru a curăța aerul, cum ar fi filtrele HEPA (High Efficiency Particulate Air) care rețin particulele mici, filtrele cu cărbune activ care absorb gazele și mirosurile, precum și tehnologii avansate cum ar fi ionizarea și fotocataliza pentru a distruge bacteriile și virușii. Unele purificatoare de aer pot fi integrate cu sisteme de ventilație pentru a purifica întregul aer dintr-o clădire.

Cate tipuri de purificatoare de aer există?

  1. Purificatoare cu filtre HEPA: Acestea sunt cele mai obișnuite tipuri de purificatoare de aer. Filtrele HEPA (High Efficiency Particulate Air) sunt eficiente în îndepărtarea particulelor mici, cum ar fi praf, polen, mucegai și alți alergeni.
  2. Purificatoare cu cărbune activ: Aceste purificatoare utilizează filtre cu cărbune activ pentru a absorbi gazele nocive și mirosurile neplăcute din aer. Acestea sunt utile în îndepărtarea mirosurilor de fum, mâncare sau substanțe chimice.
  3. Purificatoare cu UV-C: Aceste purificatoare utilizează lumina ultravioletă (UV-C) pentru a distruge bacteriile, virușii și alte microorganisme prezente în aer. Această tehnologie este eficientă în combaterea infecțiilor și a alergenilor biologici.
  4. Purificatoare cu ionizare: Aceste purificatoare generează ioni negativi pentru a atrage și a neutraliza particulele din aer, făcându-le să se așeze pe suprafețe sau să fie colectate de filtrele purificatorului.

Meniu

× Aveți o întrebare? Program: 10:00 la 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday