%

Peste 20% discount

Aparate Aer Condiționat

Oferta este limitată și în limita stocului disponibil.

Expiră pe 30.09.2023

Tipuri de aer condiționat pentru casa ta

aer condițioant rezidențial

Primul sistem funcțional de aer condiționat a fost inventat de către inginerul american Willis Carrier la sfârșitul secolului al XIX-lea. În anul 1902, Carrier a dezvoltat un dispozitiv revoluționar, cunoscut sub numele de „Mașina pentru tratarea aerului”, care a marcat începutul unei noi ere în confortul termic și controlul climatic.

Invenția lui Carrier a fost rezultatul nevoii de a controla umiditatea și temperatura aerului într-o imprimărie din Brooklyn, New York. În acea perioadă, variațiile umidității și temperaturii afectau negativ procesul de tipar și calitatea produselor. Willis Carrier a dezvoltat astfel un sistem care combina refrigerarea, ventilarea și controlul umidității pentru a menține condiții optime în spațiile interioare.

Principiul de funcționare al primei mașini de aer condiționat dezvoltate de Carrier a constat în trecerea aerului prin serpentine răcite în care se producea condensarea umidității, eliminând astfel excesul de umiditate din aer. Această invenție a avut un impact semnificativ în diverse domenii, precum industria imprimării, producția farmaceutică și sectorul alimentar, unde controlul climatic era crucial pentru menținerea calității produselor.

Pe măsură ce tehnologia a avansat, sistemele de aer condiționat s-au dezvoltat și s-au răspândit în diverse domenii, inclusiv în locuințe, birouri, magazine, spitale și automobile. S-au dezvoltat mai multe tipuri de sisteme, cum ar fi aerul condiționat de tip fereastră, sistemele de tip split și sistemele centrale de climatizare.

Astăzi, aerul condiționat este considerat un element indispensabil în multe zone ale lumii, unde temperaturile ridicate și nivelurile ridicate de umiditate pot afecta sănătatea, confortul și productivitatea oamenilor. Dezvoltările ulterioare în tehnologia aerului condiționat au condus la sisteme mai eficiente energetic, care reduc consumul de energie și au un impact mai redus asupra mediului.

Tipuri de aer condiționat

Aerul condiționat este disponibil într-o varietate de tipuri și configurații, fiecare fiind adaptat pentru nevoile specifice ale utilizatorilor și spațiilor în care sunt instalate. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de aer condiționat:

 1. Aer condiționat de tip fereastră: Aceasta este una dintre cele mai populare opțiuni pentru răcirea încăperilor mici și medii. Unitatea de aer condiționat este montată direct într-o fereastră sau într-o gaură făcută în perete. Aceste unități sunt compacte, ușor de instalat și au un design simplu, care combină compresorul, evaporatorul și ventilatorul într-o singură unitate. Cu toate acestea, aerul condiționat de tip fereastră poate fi mai zgomotos și are o capacitate de răcire limitată.
 2. Aer condiționat portabil: Acestea sunt unități independente și mobile, care pot fi plasate în diferite încăperi, fără a necesita instalare permanentă. Acestea au o fereastră sau un furtun prin care evacuează aerul cald în exterior. Avantajul principal al aerului condiționat portabil este portabilitatea și versatilitatea, permitând utilizatorilor să le mute în diferite încăperi. Cu toate acestea, aceste unități pot fi mai puțin eficiente energetic și au o capacitate de răcire mai mică comparativ cu alte tipuri de aer condiționat.
 3. Aer condiționat split: Aceasta este o opțiune populară și versatilă, care constă în două componente separate: unitatea interioară și unitatea exterioară. Unitatea interioară este montată pe perete în încăpere, iar unitatea exterioară este amplasată în exteriorul clădirii. Acestea sunt conectate printr-un tub de cupru care transportă agentul frigorific între cele două unități. Avantajele aerului condiționat split includ funcționare silențioasă, distribuție uniformă a aerului răcit și posibilitatea de a instala mai multe unități interioare pentru a răci mai multe camere. Există diferite variante de aer condiționat split, cum ar fi split-uri de perete, split-uri de podea și split-uri de tavan.
 4. Aer condiționat cu conducte: Aceste sisteme sunt utilizate în principal în clădirile comerciale și rezidențiale mai mari, unde este necesară climatizarea mai multor camere sau etaje. Aerul condiționat cu conducte constă într-o unitate exterioară care este conectată printr-un sistem de conducte la multiple unități interioare, care sunt amplasate în camerele individuale sau în diferite zone ale clădirii. Această configurație permite răcirea și încă

Care este cel mai eficient aer condiționat?

Aerul condiționat cu invertor reprezintă o inovație tehnologică în domeniul climatizării, oferind eficiență energetică sporită și confort termic optim în spațiile rezidențiale și comerciale. Această tehnologie avansată se bazează pe principiul controlului inteligent al puterii compresorului, adaptându-se în mod continuu cerințelor de răcire sau încălzire ale încăperii.

Principala diferență între un aer condiționat cu invertor și unul convențional constă în capacitatea de a regla viteza compresorului. În cazul sistemelor convenționale, compresorul funcționează fie la putere maximă, fie este complet oprit atunci când temperatura setată este atinsă. Aceste porniri și opriri frecvente generează consum mare de energie și pot duce la fluctuații de temperatură în încăpere.

În schimb, aerul condiționat cu invertor utilizează o tehnologie sofisticată pentru a controla viteza compresorului în funcție de necesitățile de răcire sau încălzire ale spațiului. Atunci când temperatura dorită este aproape de atingere, compresorul funcționează la o viteză mai mică, asigurând un consum redus de energie și menținând o temperatură constantă în încăpere. Acest control continuu al puterii compresorului permite evitarea pornirilor și opririlor frecvente, aducând economii semnificative de energie și o funcționare mai silențioasă.

Beneficiile aerului condiționat cu invertor sunt multiple. În primul rând, eficiența energetică crescută contribuie la reducerea consumului de energie electrică și, implicit, la economii financiare pe termen lung. Sistemele cu invertor pot reduce consumul de energie cu până la 30% în comparație cu sistemele convenționale.

De asemenea, aerul condiționat cu invertor oferă un confort termic sporit, deoarece menține temperatura dorită în mod constant și uniform. Controlul fin al vitezei compresorului permite reglarea precisă a temperaturii și elimină fluctuațiile bruște de temperatură din încăpere.

În plus, aerul condiționat cu invertor are și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând emisiile de carbon și contribuind la protejarea resurselor naturale.

Cu toate aceste beneficii, aerul condiționat cu invertor a devenit tot mai popular și este utilizat într-o gamă largă de aplicații, de la locuințe și birouri până la hoteluri și magazine.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Meniu

  × Aveți o întrebare? Program: 10:00 la 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday